Actualiteit P&G - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Actualiteit P&G

14/11/2014: P&G sluit deal met Berkshire Hathaway aangaande verkoop Duracell
Zoals al een geruime tijd in de lucht hing werd op een speciale Europaforum van P&G op vrijdag 13 november 2014, bekend gemaakt dat Duracell zal worden verkocht aan Berkshire Hathaway. Dit zal plaatsvinden vanaf de tweede helft van 2015, waarbij alle productievestigingen van Duracell zullen overgaan naar de nieuwe eigenaar. 
Berkshire Hathaway is een Amerikaanse holding met haar hoofdkantoor in Omaha. De holding, met als CEO Warren Buffett beheert een groot aantal bedrijven in meerdere sectoren, van verzekeraars tot bouwbedrijven. 
24/11/2014: ACV Procter & Gamble staat piket tijdens Provinciale staking!

27/10/2014: Procter & Gamble stoot Duracell af!
De kogel is door de kerk, de beslissing werd nu officieel medegedeeld door P&G dat zij vanaf de 2de helft van 2015, Duracell zullen afstoten. Het was al een tijdje duidelijk dat P&G hun dochter Duracell wensten uit te huwelijken. Alleen was de vraag wanneer, hierover bestaat nu duidelijkheid.

20/04/2012: ACV ontgoocheld over houding management P&G!
Het ACV is ontgoocheld over de manier van afhandeling blijfpremie bij P&G! Bijkomende investeringen gaan naar Polen ipv Mechelen!

15/02/2012: Procter & Gamble verkoopt Pringles aan Kellogg's

Pringles van P&G niet naar Diamond Foods maar naar Kellogg Company!

De vakbonden wisten dat na het uitstel, wegens onregelmatigheden, de deal niet in de ijskast stak maar ten dode was opgeschreven. Maar P&G had dit geld nodig om haar reeds aangekondigde investeringsplan te financieren. Dus Pringles moest weg uit de "corr-business" van Procter & Gamble. Op een bijzondere ondernemingsraad vandaag, 15/2, deelde de directie mede dat Pringles worden overgenomen door de "Kellogg Company". Kellogg heeft blijkbaar 2,7 miljard dollar veil voor de Chips van P&G. De deal zou tegen midden van dit jaar moeten zijn afgerond.
Vrijdag 17/2 zou voor de vakbonden duidelijk moeten zijn dat de "blijfpremie" daadwerkelijk zal worden toegekend door P&G/Kellogg. Het ACV volgt dit dossier op de voet op en wil de afspraken zosnel als mogelijk allemaal netjes op papier. Wordt zeker vervolgd.

20/09/2011: Mechelen Europees centrum voor vaatwas bij P&G
GVA schrijft 20/9 - De Mechelse vestiging van Procter & Gamble (P&G) wordt het Europees productiecentrum voor machinevaatwasmiddelen van het concern. Met het merk Dreft is P&G een van de grote spelers op dat terrein. P&G verwacht al in 2012 in Mechelen te kunnen starten met een deel van de machinevaatwasproductie. Dat zal gebeuren in de bestaande fabriek met de huidige werknemers. Volgens P&G groeit het Het machinevaatwassegment sterk, mede door de alles-in-één vaatwastabletten, zoals Dreft Platinum in België.
Bron website GVA - JVG

05/08/2011: P&G geeft uitleg op bijzondere OR over Warrants!

Nieuwsflash 5/8: P&G en Diamond Foods geven blijfpremie in Warrants! Bijzondere OR en personeelsvergaderingen moeten vertrouwen herstellen!

Op een bijzondere OR bij P&G werd vrijdagmorgen 5 augustus 2011 door de directie een antwoord gegeven op de vragen die de vakbonden en het personeel op de tafel hebben gelegd. Er moest eerst overleg worden gepleegd met de USA om groen licht te krijgen.
De directie gaf op deze ondernemingsraad de beslissing weer. De directie kiest om de medewerkers die voor Pringles werken in Strombeek en Mechelen op dezelfde basis te behandelen. Ook op basis van anciënniteit wordt door het management geen onderscheidt gemaakt, maar men blijft wel een verschil maken op basis van arbeider -bediende en management. Voor ons is ligt dit zwaar op de maag! Men geeft een blijfpremie in warrants, waarbij 1 warrant op dit ogenblik 9,5 euro betekent. Bij verkoop zal hierop wel 53,5% belastingen worden ingehouden. De toekenning zal in 2 delen gebeuren, de eerste schijf zal worden gegeven begin december 2011 (vermoedelijk op 5/12/2011) en het 2de luik zal worden toegekend 6 maanden later. Medewerkers die kort na de toekenning vertrekken zullen niet worden gepenaliseerd.

We geven hierbij enkele voorbeelden: (de volledige tabel treft u op onderstaande link)

Arbeiders (level H): zullen 1100 warrants ontvangen x 9,5 euro (waarde op dit ogenblik) = 10.450 euro
Bedienden (level 4) : zullen 2100 warrants ontvangen x 9,5 euro (waarde op dit ogenblik) = 19.950 euro
Manager: zullen een jaarwedde ontvangen = +/- 45.000 euro

Vraag is of het personeel hiermee akkoord kan gaan, want de verschillen zijn beduidend aanwezig en syndicaal onrechtvaardig! De personeelsvergaderingen zullen snel duidelijkheid brengen!
Ochtendploeg heeft vragen gesteld, maar ondernemen momenteel geen acties. Het wordt nu vooral uitkijken naar de lateshift die vorige keer ook eerst in actie gingen om hun ongenoegen te ventileren!

ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu