Actualiteit Purna - ACV BIE Mechelen Kempen

ACV BIE Mechelen Kempen
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Actualiteit Purna

Onze bedrijven > Purna Pharmaceuticals
September 2018: Slechte sfeer bij Purna te Puurs
De sfeer bij Purna is nooit goed geweest. Medewerkers worden steeds tegen elkaar opgezet en er heerst een klimaat van verraad en intimidatie. Medewerkers die niet tot een bepaalde klik behoren worden zonder genade afgemaakt of weggepest. Het aantal klachten over wanpraktijken nemen specatulair toe. Mensen met heel wat anciënniteit worden zonder enige schaamte opzij gezet en beklad. Lasterpraktijken moeten dan zorgen dat betrokkene zelf aangaat. Dat zulke praktijken nog mogelijk zijn de dag vandaag is onbegrijpelijk. Er is veel verloop van personeel naar andere farmabedrijven op de rijksweg, waar men duidelijk meer kan verdienen en waar vooral de sfeer veel beter is dan bij Purna!
13/02/2018: Ontwerpakkoord goedgekeurd bij Purna te Puurs
De vakbonden (ACV - ABVV- ACLVB) en de directie bij Purna hebben op 13/2 opnieuw een ontwerpakkoord bereikt. Er werd nu 2 x 0,20 € per uur gegeven (totaal 0,40 €) over twee jaar en in 2019 ook nog een stijging van de maaltijdcheques met 1 euro. Tevens is er een engagement om de slechte sfeer aan te pakken.
Dinsdag 20/2 werd het ontwerpakkord goedgekeurd door de arbeiders.


13/02/2018: 2de Ontwerpakkoord bij Purna te Puurs
De vakbonden (ACV - ABVV- ACLVB) en de directie bij Purna hebben op 13/2 opnieuw een ontwerpakkoord bereikt. Er werd nu 2 x 0,20 € per uur gegeven (totaal 0,40 €) over twee jaar en in 2019 ook nog een stijging van de maaltijdcheques met 1 euro. Tevens is er een engagement om de slechte sfeer aan te pakken.
Dinsdag 20/2 zullen de arbeiders hierover kunnen stemmen.09/02/2018: Ontwerpakkoord verworpen bij Purna te Puurs
De vakbonden (ACV - ABVV- ACLVB) en de directie bij Purna hadden op 8/2 een ontwerpakkoord bereikt, maar via een referendum hebben de arbeiders het ontwerp verworpen met 76%. De vakbonden werden opnieuw uitgenodigd door de directie om volgende week weer rond de tafel te zitten.08/02/2018: Ontwerpakkoord bereikt bij Purna te Puurs
De vakbonden (ACV - ABVV- ACLVB) en de directie bij Purna hebben een ontwerpakkoord bereikt. De vakonden hebben het personeel ondertussen toelichting gegeven, vanaf 9/2 kunnen de arbeiders erover stemmen.


25/01/2018: Geen akkoord bereikt bij Purna te Puurs
De vakbonden (ACV - ABVV- ACLVB) en de directie bij Purna hebben op 25/01/2018 onderhandelingen gevoerd aangaande een nieuwe CAO voor 2018-2019. Helaas was het water nog veel te diep tussen de partijen. De directie zal zich nu beraden en er werd een nieuwe onderhandelingsdatum vastgelegd op 8/02/2018.


14/08/2012: Purna heeft liever geen vakbonden
Een aantal bedrijven hebben het er bijzonder moeilijk mee dat er vakbonden actief zijn op het bedrijf. Vooral de bedrijven die veel te verbergen hebben wensen geen pottekijkers. Een vakbond die de leiding van het bedrijf terecht wijst wanneer wettelijke inbreuken worden vastgesteld is voor sommige bedrijfsmanagers te veel. Purna is zo'n type bedrijf dat alle middelen inzet om vakbonden buiten te houden. Helaas zal dit niet lukken, want werknemers wensen nog altijd correct, eerlijk en respectvol te worden behandeld.


ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen

015/71 85 30Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu