Welkom - ACV BIE Mechelen

ACV BIE Mechelen
Ga naar de inhoud

Welkom

Welkom bij ACV op AGC

Het bedrijf AGC Mol is gevestigd in de gemeente Mol in de kempen. Dit is de site voor productie van het glas in België.
Er zijn 4 afdelingen die produceren en 2 diensten ter ondersteuning.

  • Vertec: (subafdeling Matobel) waar  het extra dunne glas van de floatlijn verwerkt, geëtst, gesneden en gerodeerd wordt voor toepassingen op gebied van veiligheid (achteruitkijkspiegels) en energieopwekking (paraboolspiegels).
  • Coater: De coater die, op het glas van de eigen floatlijn, flinterdunne metaallaagjes sputtert om een hittewerende voorruit te verkrijgen, met een positief effect op de CO² uitstoot.
  • Float: De floatlijn, die dun tot extra dun hoogwaardig glas (van 0,35 tot 4 mm) produceert van zeer hoge kwaliteit met eindtoepassingen in de automobielwereld (voorruiten en achteruitkijkspiegels) en in de zonne-energiesector,   o.a. voor paraboolspiegels.
  • Kempenglas (AGC Fabrication Belgium - Site Kempenglas (Mol)) een 100% dochter van AGC Glass Europe, is gespecialiseerd in hoogrendementsglas voor zowel de residentiële als projectbouw. Dit in dubbele of drievoudige uitvoering. En ten slotte Kempenglas, de grootste fabriek van isolerende beglazing in de Benelux die met haar recente productie van drievoudige beglazing, Thermobel Tri, inspeelt op de trend van passief bouwen.


Verder zijn er nog centrale diensten en algemene diensten.


Het Europese hoofdkwartier is eveneens in België gevestigd, namelijk in Louvain-la-Neuve.


Tewerkstelling:
402 arbeiders
110 bedienden

AGC Mol NV
Voortstraat, 27
2400 Mol

Secretaris: Linda Herthogs
---------------------

Mijlpalen van AGC in Mol
1922 : oprichting van de vensterglasfabriek in Mol en uitbouw van de “cité” voor de medewerkers, rondom de fabriek. De glasoven werkt volgens het trekprocédé.
1948 : eerste isolerend dubbelglas in de Benelux, Thermopane, dat voor miljoenen mensen synomiem stond voor elke dubbele beglazing op de markt.
1961 : Glaverbel, de nieuwe naam van de fabriek.
1988 : allereerste floatglasproductie van extra-dun hoogwaardig glas (1mm!) in Europa en Amerika. Toepassingen in geavanceerde technologie. Bij het float-procedé wordt het vloeibare glas op vloeibaar tin gegoten om op die manier perfect effen vlakglas van uitstekende kwaliteit te produceren. Het trek procédé verdwijnt geleidelijk.
1990 : technologische doorbraak met de productie van glas van 0,5 mm.
1993 : specifieke afdeling voor de klanten van extra-dun glas, Vertec.
1998 : AGC Kempenglas, een zelfstandige dochter voor de productie en verkoop van isolerende beglazing .
1999 : JUMBO-productielijn in Kempenglas om isolerende beglazing in zeer grote afmetingen tot 6 meter op 3m20 breed te produceren. Uniek in België.
2000 : coaterproductielijn, voor het aanbrengen van zonwerende metaalcoatings op autovoorruiten.
2001 : vernieuwing en vergroting van de floatlijn.
2005: online snijden op de floatlijn.
2009 : productie van extra-klaar glas voor de zonne-energie-business. Dit glas heeft wereldwijd de hoogste energietransmissie op de markt.
2010 : productie van nieuwe soort coating voor autoruiten.
2012 : de fabriek in Mol viert haar 90 jaar bestaan!


ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30      


Terug naar de inhoud