Actualiteit AGC - ACV BIE Mechelen

ACV BIE Mechelen
Ga naar de inhoud

Actualiteit AGC

Juni 2017: Ontwerp van protocolakkoord in de glassector
Op 21 juni werd een protocolakkoord ondertekend in de glassector voor de periode 2017-2018. Dit akkoord, dat werd afgesloten in een iets gunstigere economische context, zorgt ervoor dat de loonmarge die bepaald werd door het interprofessioneel akkoord, volledig is ingevuld. Concreet stijgt de koopkracht met 0,8 % op 1 juni 2017. De overige 0,3% kunnen op ondernemingsvlak worden onderhandeld. In de spiegelmakerijen voorziet het akkoord in de toekenning van de 1,1 % op 1 juni 2017 en van een ecochèque van € 125 in juli 2017. Deze verhogingen worden toegepast op de minimumlonen, de reële lonen en op de ploegenpremies.
Bovendien wordt ook de bestaanszekerheid bij tijdelijke werkloosheid verhoogd met 1,1 %, de terugbetaling van de verplaatsingskosten met de wagen stijgt met 3,5 % vanaf 1 januari 2018 en de syndicale premie stijgt met € 10 (€ 145 voor een volledig jaar).
20/01/2017: AGC Automotive Europe verwerft het Deens bedrijf Dan-Glas, actief op de autovervangglasmarkt
Om haar activiteit in autovervangglas in Denemarken te onderbouwen, heeft AGC Automotive Europe de distributie-activiteiten van het bedrijf Dan-Glas  (Denemarken) overgenomen. Dan-Glas is gevestigd in Vibörg (regio Jutland) en was voordien klant van AGC Automotive Europe. De onderneming is gespecialiseerd in de distributie van voorruiten van topmerken. In 2016 boekte ze een omzet van € 2,8 miljoen. Deze overname vult het bestaande netwerk van NordGlass Denmark – dat eind 2015 al door AGC werd overgenomen – geografisch aan. Dit zal dus de positie van AGC in Denemarken versterken.
De plaatsingsactiviteiten van Dan-Glas maken geen deel uit van de transactie.

De overname werd in januari 2017 afgerond.
________________________________________
AGC Automotive Europe
AGC Automotive Europe is gevestigd in Louvain-la-Neuve (België) en maakt deel uit van AGC Glass Europe, Europese dochter van de AGC Groep. De AGC Groep, met hoofdzetel Asahi Glass Co., Ltd. in Tokio, is een wereldleider in vlakglas, in autoglas en glazen displays, alsook in chemicaliën en andere hoogtechnologische materialen en componenten. AGC Automotive Europe is gespecialiseerd in de productie van origineel autoglas en van autovervangglas. Het bedrijf biedt ook complete modules aan, evenals functies met hoge toegevoegde waarde en beglazing met verbeterde eigenschappen. Meer info op: www.agc-automotive.com (autoglas), www.agc-arg.eu (autovervangglas), www.agc-glass.eu (corporate site).
Dan-Glas
Dan-Glas werd in 1986 opgericht. De hoofdzetel en het distributiecentrum van het bedrijf zijn gevestigd in  Vibörg (Jutland). Het combineert de distributie en de plaatsing van autovervangglas en dekt de Deense markt met acht eigen filialen.   
Bij Dan-Glas werken zowat 35 mensen en er worden ongeveer 25.000 voorruiten per jaar verkocht.
________________________________________
Persbericht van AGC Europe
20/01/2017: AGC nu ook op ACV website
Het bedrijf AGC en de syndicale afvaardiging staat nu ook op het web, zodat in de eerste plaats de werknemers van AGC te kunnen informeren. Maar ook het ruimer publiek kan zo kennismaken met onze werking. Alvast veel surfplezier.


ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30      


Terug naar de inhoud