Actualiteit Toyo Ink Europe - ACV BIE Mechelen

ACV BIE Mechelen
Ga naar de inhoud

Actualiteit Toyo Ink Europe

Onze bedrijven > TOYO INK EUROPE
Mei/2024:  SOCIALE VERKIEZINGEN 2024
De campagne is volop gestart voor de sociale verkiezingen 2024. Deze zullen op TOYO INK doorgaan op 22 mei 2024.23/01/2024: Ontwerpakkoord voor arbeiders en bedienden goedgekeurd!
Op 17 januari 2024 hebben vakbonden en directie besprekingen gevoerd voor een nieuwe bedrijfsakkoord 2023-2024. Het ontwerpakkoord werd nadien voorgelegd aan de arbeiders en de bedienden. Deze hebben dit ontwerp met een zeer ruime meerderheid goedgekeurd.
14/08/2020: Ontslagen bij TOYO INK Europe door de crisis!
Op 10 augustus 2020 werd bekend gemaakt door de directie van Toyo Ink uit Niel dat men 10 medewerkers wensten te ontslaan. Er werd overleg gepleegd met de afvaardiging van arbeiders en bedienden. Het gaat om 8 arbeiders en 2 bedienden. De directie stelt dat er door de corona crisis veel minder volume moet worden geproduceerd en men daarom minder personeel nodig heeft. De lijst van medewerkers die werden ontslagen werd bepaald door de directie op basis van o.m. veelvuldig ziek, afwezigheiden enz...
De vakbonden waren niet opgezet met de manier van aanpak, er was geen afdoende tijd om deftig overleg te organiseren op deze korte tijd, zeker gezien de verlofperiode. De clausule van de scheikunde aangaande werkzekerheid werd geschonden. Dit zal nog een staartje krijgen. De directie verschuilt zich achter het feit dat ze niet onder de wettelijke regel vallen van collectief ontslag waarbij 10 % van het personeel moet ontslagen worden, maar dit zijn twee gescheiden zaken. Ondertussen werden de 10 medewerkers reeds ingelicht en onmiddellijk ontslagen!
Sociale Verkiezingen op TOYO INK Europe
Op Toyo Ink Europe zullen de Sociale Verkiezingen doorgaan op 24/11/2020.


08/09/2016: TOYO INK Arets Graphics maakt start overleg met vakbonden
De vakbonden zijn nu na de sociale verkiezingen van 2016 actief binnen de muren van TOYO INK uit Niel en willen het sociaal overleg opstarten. Het ACV heeft met het management nu een gesprek gevoerd over deze opstart. We vinden het alvast positief dat deze directie openstaat om te luisteren.
De komende weken, maanden zullen we zeker kunnen evalueren of het overleg goed is vertrokken. De directie geeft alvast een zeer positief signaal.
Ondertussen is de directie enorm aan het investeren om de fabriek vooral veiliger, ergonomischer en efficienter te maken. We geven het management zeker het nodige krediet.
ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30      


Terug naar de inhoud