Welkom - ACV BIE Mechelen

ACV BIE Mechelen
Ga naar de inhoud

Welkom

Welkom bij ACV op Alcon Laboratories Belgium

Het bedrijf Alcon Labo gelegen vooraan op de Rijksweg te Puurs, naast Pfizer, heeft een traditie om via sociaal overleg steeds tot een vergelijk te komen. Het bedrijf profileert zich als een gezinvriendelijk onderneming, er is een strijkdienst, een broodautomaat enz... Het ACV speelt op dit bedrijf ook een belangrijke rol in deze ontwikkeling als gezinsvriendelijk bedrijf. Alcon België behoort tot de wereldwijde groep Alcon Laboratories, op zijn beurt onderdeel van de groep Nestlé (75%). In België tellen ze meer dan 900 medewerkers, wereldwijd zo’n 12.000 collega’s. Alcon produceert gespecialiseerde geneesmiddelen voor het oog. Daarbij horen zowel vloeistoffen voor het onderhoud van contactlenzen, als chirurgisch materiaal en instrumenten voor diagnose en behandeling van het oog.
In Puurs produceert men 100 miljoen stuks waaronder steriele oogdruppels, oogzalven en chirurgische preparaten. Daarnaast vind je in Puurs ook ons distributiecentrum dat Alcon-producten wereldwijd verscheept naar 125 landen. Tot de geneesmiddelen worden zowel steriele oogzalven als steriele oogdruppels gerekend. Medische hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld verzorgingsproducten voor contactlenzen, chirurgische materialen en Custom Paks. Naast druppels en zalven produceert Alcon Belgium zelf steriele bevochtigingvloeistof (BSS) en spuiten met visceuze oplossingen voor oogoperaties. Maximale service krijgen de ziekenhuizen in de vorm van de Custom Paks. Deze worden in Puurs geproduceerd. Alcon Custom Paks bevatten alle producten die nodig zijn voor een oogoperatie: handschoenen, watjes, absorberende doekjes, hechtingen, mesjes...

Vanaf 2008 werd Novartis voor 25% eigenaar van Alcon, de groep Nestlé wenste blijkbaar zich enkel toe te leggen op voeding. In verschillende stappen heeft Novartis de 100% aandelen van Alcon verworven! Vanaf 2011 werd Novartis voor 100% eigenaar van Alcon. Vanaf april 2019 werd het niet farmaceutische gedeelte afgestoten door Novartis en werd Alcon Laboratories Belgium BVBA opgericht.

Tewerkstelling:

352 arbeiders

35 bedienden

41 kaderleden


ALCON LABO Belgium
Lichterveld 3
2870 Puurs


Website Alcon:


Secretaris ACV op Alcon Labo
: Paul Schoeters

ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30      


Terug naar de inhoud