Welkom - ACV BIE Mechelen

ACV BIE Mechelen
Ga naar de inhoud

Welkom

Welkom bij ACV op Lyondell Basell (Schulman Plastics)


De firma Lyondell Basell (A. Schulman Plastics) is gelegen vlakbij de Rijksweg, nabij het centrum van Bornem. De firma kan je bereiken op de Pedro Colomalaan te Bornem.


Schulman Plastics heeft een ongeveer 200 mensen in dienst, waarvan een 110 arbeiders en levert vooral allerlei plastic toepassingen aan derden, Schulman koopt grondstoffen in en produceert op vraag van de klanten worden bepaalde kleurtoepassingen toegevoegd (Master Batch)!

De site in Bornem is een belangrijke productiefabriek voor de groep en draait zeer goed! Het bedrijf heeft sinds de aanstelling van een nieuwe directie in Amerika een andere koers gevaren. Ook tijdens de crisis heeft het bedrijf moeilijkheden gekend! Er werd sinds zeer lang opnieuw gestempeld in 2009.


Februari 2018 geraakte bekend dat de Chemiereus en plastic-producent Lyondell Basell het Amerikaanse bedrijf A.Schulman Plastics overgenomen. Schulman Pl heeft een belangrijke productievestiging in Bornem. Voor de site Bornem zou er momenteel niks wijzigen, de naam zou eveneens blijven bestaan.

LyondellBasell heeft heel de A. Schulman-groep overgenomen voor een prijs van 2,25 miljard dollar.


Tewerkstelling:
110 arbeiders
95 bedienden

LYONDELL BASELL (A. Schulman Plastics, N.V.)
Pedro Colomalaan 25
Industriepark
2880 Bornem

Secretaris LYONDELL BASELL
(Schulman Plastics): Paul Schoeters
Pedro Colomalaan 25
Industriepark
2880 Bornem

ACV BIE Mechelen
Onder Den Toren 4 A
B2800 - Mechelen
015/71 85 30      


Terug naar de inhoud